Tuotteen Hiilijalanjälki (EPD)

EPD-ympäristöseloste auttaa kertomaan tuotteen ympäristövaikutuksista

Maconin asiantuntijat auttavat tuomaan esiin tuotteen koko elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset

mitä EPD-ympäristöseloste tarkoittaa?

EPD-Ympäristöseloste (Environment Product Declaration) on vapaaehtoinen ja standardoitu tapa esittää luotettavasti olennaiset, varmennetut ja vertailukelpoiset tiedot valmistetun tuotteen tai tuoteryhmän ympäristövaikutuksista.

Käytössämme ovat sektori ja toimintakohtaiset rajaukset ja indikaattorit tuotteen koko elinkaaren ajalta. Tuotteen ympäristövaikutukset kootaan alkaen raaka-aineiden hankinnasta, päättyen loppusijoitukseen. 

Tekemämme EPD-ympäristöseloste  perustuu laajempaan elinkaarianalyysiin, mutta ympäristöselosteen analyysi tarkentuu yhden tuotteen tai tuoteryhmän ympäristövaikutuksiin. Räätälöimme palvelun aina asiakaskohtaisesti ja yrityksen tavoitteisiin sopivaksi. 

 

  

miksi selvittää Tuotteen hiilijalanjälki?

  • EPD-ympäristöseloste esittää ympäristovaikutukset kootusti tuotteen koko elinkaaren ajalta. Tuotteen vaikutukset on laskettu raaka-ainehankinnasta aina loppusijoitukseen saakka. 
  • EDP-seloste antaa vertailukelpoista tietoa, jonka avulla voi suunnitella ympäristövaikutuksen vähentämistä ja markkinoida tuotetta kuluttajille. Prosessi on standardoitu ja seloste verifioitu.
  • Maconin kautta voit sisällyttää palveluun myös ilmastoviestintää ja –koulutusta. 
  • Elinkaarenaikaiset ympäristövaikutukset ovat tärkeitä kriteereitä rakennusmateriaalien valintoja tehtäessä. Myös rakennusten hiilijalanjäljen laskennan apuna käytetään materiaalien osalta verifioituja ympäristöselostetietoja.

  • Ympäristöselosteen avulla urakoitsijat, rakennuttajat ja suunnittelijat ymmärtävät paremmin rakennustuotteisiin ja materiaaleihin liittyviä ympäristökysymyksiä. 

Referenssit

Alla viimeisimmät asiakasprojektitmme.

Kaihdin Åman Oy

2020

Eko-Expert Oy

2020

Areco Oy

2021-

Tai laita alla meille viestiä niin jutellaan!

Tule käymään

Teknologiantie 18 A,
90520 Oulu

info(a)macon.fi

Jätä meille viesti

2 + 8 =

× WhatsApp Mikko