Lämpökuvaus

havaitse lämpötilaerot kuvaamalla

Sertifioitu kuvaajamme auttaa vähentämään energiankulutusta ja havaitsemaan komponenttien kulumisen ja huollon tarpeen.

mitä on lämpökuvaus?

Näkyvän valon sijaan lämpökamera ottaa kuvia ja videokuvaa infrapunasäteilyalueen sähkömagneettisesta säteilystä. Kamera havaitsee esineiden lähettämän ja heijastaman lämpösäteilyn ja muuntaa nämä tiedot kuvaksi, jossa eri värit osoittavat erilaisia lämpötilaeroja.  

Infrapunasäteilyä lähettävät kaikki kohteet, joiden lämpötila on absoluuttisen nollan yläpuolella. Kameratekniikalla pystymme havaitsemaan lämpötilaeroja – 20°C  ja + 650°C välillä. 

lämpökuvaukseen liittyvät palvelut

 • Rakennustarkastuksissa voimme tutkia lämpövuotoja rakenteissa, eristeissä ja tiivisteissä sekä autamme havaitsemaan kosteusvaurioita. Kuvaajamme voi selvittää ikkunoiden tiiviyden sekä eristeiden riittävyyden talviaikaan. 
 • Asunnoissa voimme havaita erilaisia lämmönlähteitä, kuten kodinkoneita, ilmanvaihtoputkia tai elektroniikkaa. Näin asennukset voi suunnitella siten, ettei ylimääräistä energiankulutusta synny. 
 • Voimme mitata putkistojen ja LVI-laitteiden toimintaa, tehokkuutta ja autamme arvioimaan huollon tarvetta sekä sähkölaitteiden energiatehokkuutta. 
  • Autoissa ja teollisuudessa voimme tutkia akkujen ja sähkölaitteiden komponenttien kuumenemista sekä liikkuvien osien kulumista. Viallinen komponentti saattaa olla niin hankalassa tai huomaamattomassa paikassa, ettei sitä huomaa huolellisenkaan huollon yhteydessä ilman lämpökameraa. 
  • Teollisuuslaitteiden lämpötilojen vaihtelujen havaitseminen, valmisteiden ja tuotteiden laaduntarkkailu ja haittojen ennakointi. 
  • Esineiden ja ihmisten havaitseminen pimeässä, sumussa, savussa tai hämärässä pelkän kohteen lähettämän lämpösäteilyn perusteella. 
  • Tutkimuksia mm. materiaalien tunnistamista, prosessien tehokkuuden arviointia, maaperän tutkimusta ja lääketieteellisiä sovelluksia.

  Tai laita alla meille viestiä niin jutellaan!

  Tule käymään

  Teknologiantie 18 A,
  90520 Oulu

  info(a)macon.fi

  Jätä meille viesti

  11 + 10 =

  × WhatsApp Mikko