Macon kehittää uutta ilmastoalustaa

Päästöjen vähentäminen on ensisijainen tapa estää ilmastonmuutosta. Samanaikaisesti hiilinielut ja päästökompensaatio ovat työkaluja, jotka tukevat ponnistelujamme ilmastonmuutoksen torjunnassa. Jos emme voi riittävästi poistaa tai vähentää tiettyjä ilmastopäästöjä, voimme kompensoida ne investoimalla hankkeisiin, jotka vähentävät vastaavaa määrää päästöjä toisaalla. Tämä on aito tapa toimia ilmastonmuutoksen hidastamiseksi, kunhan hankkeessa aikaansaatu päästöjen hyvitys on luotettavaa ja täysimääräistä.

Suomen hiilinielut, kuten metsät ja meret, ovat luonnollisia prosesseja ja ekosysteemejä, jotka sitovat hiilidioksidia ilmakehästä. Ne ovat todellinen voimavara ilmastonmuutoksen torjunnassa. Hyväksytyt hiilinieluhankkeet paitsi hyvittävät päästöjä, niillä saattaa olla muitakin hyötyjä: Säilyttämällä ja laajentamalla hiilinieluja tuemme luonnon monimuotoisuutta. Hiilinielut voivat auttaa vähentämään ilmastonmuutoksen haittavaikutuksia, kuten tulvia ja kuivuutta. Hankkeet voivat myös tukea paikallista työllisyyttä. Kaikesta hyvästä huolimatta paikallisia hiilinieluja on ollut vaikea markkinoida ja myydä.

Moni yritys haluaisi kokonaan hiilineutraaliksi. Sopivan kompensaatiohankkeen löytäminen on kuitenkin vaikeaa, sillä tiedonkeruuseen, valintaan ja kompensaatiohankkeeseen osallistumiseen liittyy tyypillisesti monta selvitettävää asiaa, eikä vaihtoehtojen vertailu ole helppoa. Ongelman ratkaisemiseksi Macon kehittää uutta ilmastoalustaa, joka pyrkii tekemään päästökompensaatiosta helppoa, luotettavaa ja edullista. Tavoitteena on myös edistää paikallisten hiilinieluhankkeiden näkyvyyttä.

Kerromme lisää, kun projekti etenee. Onko Sinulla kiinnostusta tätä tärkeää aihetta kohtaan? Jaa mielellään ideasi alla!

Tule käymään

Teknologiantie 18 A,
90520 Oulu

info(a)macon.fi

Jätä meille viesti

13 + 11 =

× WhatsApp Mikko